Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Pentukuumetta havaittavissa

3 kommenttia

Kai se on aloitettava. Blogin pitäminen nimittäin. Meille on tulossa ensi viikolla Pentu ja on varmasti hauskaa saada itselleenkin talteen pikkukoiran kehitys isoksi koiraksi. Kun ei sitä jälkikäteen ajan kultaamissa muistoissa kuitenkaan enää hahmota, kuinka monta kenkää se piski lopulta söikään ekan vuotensa aikana ja miten kauan noutoa tahkottiin ennen kuin siitä saatiin kisavalmis liike kasaan.

Uusi koira tulee olemaan monella tapaa minulle uusi ja erilainen kokemus. Perheessäni on ihan aina ollut suomenlapinkoiria, äidilläni oli yksi (Tomi) jo ennen syntymääni ja sen jälkeen meillä on ollut kuusi lapinkoiraa, joista Tilkko 1976-1991, Aihki 1991-2004 , Riska 1992-2008 ja Pessi 1998-2012 ovat jo autuaammilla poromailla. Uula s. 2002 ja Arvi s.2004 pötköttelevät parhaillaan tuossa vieressäni. Tämä tuleva pentu tulee olemaan ensimmäinen erirotuinen koira meidän taloudessa. Se on myös ensimmäinen pentuni yhdeksään vuoteen, kun laumamme kokoonpano pysyi muuttumattomana melkein yhdeksän vuotta viime marraskuuhun saakka, jolloin jouduin saattelemaan rakkaan Pessi Koirasen ikiuneen. En ole myöskään päässyt treenaamaan, saati kisaamaan pariin vuoteen, kun näiden karvahattujen terveys on reistannut. Tämä on myös ensimmäinen pentu, jota en voi valita pelkästään omia lähtökohtiani ajatellen. Yhdeksässä vuodessa olen nimittäin muuttunut yksineläjästä perheelliseksi ja perheen muutkin jäsenet on tietenkin otettava huomioon koiraa otettaessa. Vaikuttaahan se heidänkin arkeensa seuraavat 15 vuotta.

En koskaan varsinaisesti himoinnut bordercollieta. Ovathan ne toki aina olleet minusta hienoja koiria, kun niitä on kisoissa ja treeneissä nähnyt, mutten koskaan ajatellut, että minun on pakko saada samanlainen. Kunnes sitten Maija otti Nyytin (Myytin Siivekäs). Ne oli varmaan meidät ekat yhteiset treenit, kun vitsailin Maijalle, että jos Nyyti joskus tekee pennut, minäkin voisin ottaa bc:n. Nyytissä vain on sitä jotakin, mistä tykkään. Se on erittäin (Erittäin!) näyttävä suorittaja, joka tekee aina kaiken satanen lasissa. Silti se ei ole mikään ikuisesti hyrräävä hermoraunio, vaan täyspäinen koira, joka osaa myös rauhoittua. Kimppalenkeillä se jolkkasee karvahattujen seurassa muina koirina, eikä sättää ylimääräisiä. Nyyti on koira, josta ei voi olla pitämättä.

Ja niinhän siinä kävi, että Nyytille tosiaan alettiin suunnittelemaan pentuja. Pentueen isänkin tapasin pikaisesti, kun Nyytillä on sen kanssa vähän sutinaa. Isäkoira Jak (Round Robin I´Jak) vakuutti minut täysin siitä, että tämä yhdistelmä on oikea valinta meidän seuraavaksi koiraksi. Jak vaikutti hyvin itsevarmalta koiralta, joka ei turhia hötkyile. Töitä tehdessään se oli väsymätön ja liikkuessaan ketterä ja nopea. Todella hieno koira.

Ja nyt asiat ovat siinä pisteessä, että Nyytin poikanen muuttaa meille viikon kuluttua. Pentu on uros, se on mustavalkoinen, soma kuin sika pienenä ja sen nimeksi tulee Neo. Virallisemmissa yhteyksissä hän tulee olemaan Myytin Fiksu ja Kypsä. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, onko nimi enne.

Nyyti ja Alva viime kesänä pallohommissa.

Nyyti ja Alva viime kesänä pallohommissa.

Neon isä Round Robin I´Jak

Neon isä Round Robin I´Jak

Neo tapa ensimmäistä kertaa mini-ihmisiä.

Neo tapaa ensimmäistä kertaa mini-ihmisiä.

Advertisement

3 thoughts on “Pentukuumetta havaittavissa

  1. Kivaa kun teidänkin pojilla on taas oma blogi! Neo lähettää terveisiä, nakertaa täällä mun sukkia parhaillaan.

  2. Ihana kirjoitus 🙂 Ja kiva, että on blogi mistä voidaan seurata veljen tekemisiä ja tekosia 😀 Oijoi, viikon päästä Neo jo saapuu kotiin! Ihan parasta! Terkkuja meiltä.

  3. Tosi kiva, että teit blogin! Neolta terkkuja 🙂 Se kävi äsken ulkona ja seuraili siellä ihmistä niinkuin olisi aikuisten koirien tapaan lenkillä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s