Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Ensimmäistä päivää kotona

1 kommentti

Neo

Siinä se nyt on. Noin neljä ja puoli kiloa iloista koiranpentua. Sillä on hilpeä mieli, valtava halu pussailla ihmisiä ja suun täydeltä teräviä hampaita. Ja me olemme täysin myytyjä.

Kävimme eilen hakemassa Neon kasvattajan luota ja muitta mutkitta pikkurakki ryhtyi meidän koiraksi. Alkuun autossa se yritti kiivetä olkapäälleni ja kun estin moiset marakattihommat, se sanoi kaksi kertaa piip ja päätti sitten ryhtyä nokosille. Ja niin se sitten veti sylissäni sikeitä loppumatkan.

Kotiin tullessa setäkoirat tutkivat Neon kuonosta hännänpäähän ja Neo muikisteli vanhoille herroille asiaankuuluvasti. Sen koommin isot pojat eivät pentuun ole kiinnittäneet huomiota. Sitten Neo teki kattavan tupatarkastuksen, seurasi hetken lasten touhuja, söi, kävi ulkona asioillaan ja nukahti lopulta keskelle iltahärdelliä. Se ei suinkaan hakeudu nurkkiin nukkumaan, vaan pötkähtää tasan siihen, missä uni sattuu yllättämään. Niinpä se nukkuu usein oikosenaan keskellä lattiaa lasten härvätessä ympärillä. Ei taida paljoa pientä koiraa jännitys painaa. Ja minä kun sille rakentelin häkistä turvallista pesäkoloa…

Yöllä en saanut oikein unta, joten kyttäsin pennun hommia. Klo 01: pentu nukkuu, klo 02: pentu nukkuu edelleen, klo 03: pentu herää, käy tutkimassa makkaria, hoitaa vessa-asiat paperille ja tulee takaisin viereeni nukkumaan, 04: pentu nukkuu, klo 06: jälleen pissahätä. Pentu ei ollut lainkaan levoton, vaan nukkui koko yön kaikessa rauhassa sängyn vieressä. Kannattipa siis heräillä ja pohtia sen puuhia. Nyt väsyttää.

Neo on kyllä todella hieno pentu. Parasta siinä on iloinen asenne ja palava halu pitää yhteyttä ihmisiin. Aamulla otin koko koirajengin metsäkierrokselle ja sielläkin se seuraili minua eikä isoja poikia. Tätä täytyy jatkossakin pitää yllä ja vahvistaa. Neo on kaiken kaikkiaan toimintakykyisen ja vahvan oloinen nuori mies, se suhtautuu uusiin ilmiöihin järkevästi. Aamulla sitä hiukan jänskätti, kun pihapiirin lapsilla oli äänekäs pulkka- ja autoleikki kesken kun menimme ulos. Hetken se näytti siltä, että nyt ei pentukoiria naurata yhtään, mutta eipä se kauaa jaksanut tilannetta äimistellä ja seuraavaksi se olikin jo pussaamassa omia ja naapurin lapsia.

Äsken ulkoillessa leikimme hiukan hanskoilla. Neo syttyi leikkiin hyvin ja oli niiiin elviksenä aina, kun vahvana poikana sai kiskottua aarteen itselleen. Se jopa toi hanskan minulle takaisin uudestaan kiskottavaksi! Taisi olla hiukan vahinko, mutta saattoi sillä jo joku lamppu jo syttyä, koska se teki saman tempun heti uudestaan.
Tästä se yhteistyön rakentaminen lähtee!

Neo

Neo

Neo

Hanskalle kyytiä!

Lepakko?

Advertisement

One thought on “Ensimmäistä päivää kotona

  1. Mahtavaa että yhteisen elämän alku on sujunut hyvin! Kolmanneksi alimmassa kuvassa Neo keskittyneenä näyttää jotenkin hyvin Nyytimäiseltä. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s