Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Pentupuuhia

Jätä kommentti

Neo on ollut meillä vasta viikon, mutta se on sujahtanut meidän arkeemme niin sujuvasti, että tuntuu, kun olisi asunut täällä pidempäänkin. Ensimmäisellä viikolla olemme tutustuneet toisiimme ja opetelleet arkipuuhien lisäksi hiukan jo temppujenkin alkeita. Pääpaino touhuissamme on kuitenkin ollut yhdessä leikkimisen harjoittelu ja oikean treeniasenteen rakentaminen. Neo on tehnyt opiskelusta helppoa. Se imee tietoa kuin sieni. Jos sille kertoo jonkin asian olevan toivottavaa, se tekee saman homman takuulla uudestaankin. Varsin kiitollinen koulutettava.

Jos kissat elävät kiitoksella, niin Neo taitaa olla sisimmiltään kissa. Kyllähän se namitkin syö ja leikkimiseen se suhtautuu hyvin suurella tarmolla, mutta ihan ykkösjuttu sen mielestä on kehuminen. Mikään ei ole sen mielestä niin siistiä kuin ihminen, joka kehuu sitä vuolaasti. Se meinaa ratketa liitoksistaan, kun sitä kehuu ja ylistää. Todella mainio ominaisuus, jota ei saa hukata!

Pieniä ihmisiä ja pieni koira
Ennalta vähän mietitytti, miten sujuu pienten lasten ja pienen koiran yhteiselo. Luulin, että tikkuhammaskoira ja kaksi ympäriinsä sinkoilevaa tenavaa vaatisi valtavasti vahtimista ja ennakointia ennen kuin homma saadaan sujuvaksi. Mutta kaikki on mennyt todella hienosti! Eihän tätä kolmikkoa tietenkään voi jättää vahtimatta keskenään, mutta Neo on tehnyt tästäkin helpompaa kuin arvasin. Syystä tai toisesta Neo ei pure lapsia (no, eipä se juuri pure enää meitä aikuisiakaan), se vain lääppii ja pussaa niitä vimmatusti aina kuin suinkin ylettää. Se myös osallistuu mielellään lasten touhuihin. Jos ei muuten niin hakeutumalla nukkumaan leikkien keskelle. Ihan käsittämätöntä, että se voi nukkua oikosenaan taju kankaalla, kun nuo kaksi mökämakea vetää iltarallia vieressä.
Voisin myös veikata, että tämän koiran häiriönsieto tulee olemaan jatkossa ihan hyvällä mallilla. Se kun pystyy keskittymään helposti pieniin harjoituksiin ja leikkiin, vaikka vieressä on käynnissä edellä mainittu show.
IMG_7447

IMG_7455

Uusia juttuja
Olemme saaneet ympättyä ekaan yhteiseen viikkomme aika paljon uusia juttuja. Olemme käyneet pari kertaa Tikkurilassa kaupunkikävelyllä (hienosti kulkee hihnassa!), katsomassa asemalla junia, ihmisvilinää ja kuuntelemassa kuulutuksia ja vedettäviä matkalaukkuja. Lisäksi Neo on käynyt mm. mummolassa, parkkihallissa, hevosmaneesissa ja sisällä tallissa hevosia moikkaamassa ja pistäytyipä se pikaisesti myös päiväkodissa. Lisäksi se on matkustanut lampaantaljaan kääriytyneenä pulkassa (kyllä, se nukkuu näköjään myös liikkuvassa pulkassa!) ja käynyt laskiaskekkereillä. Eikä edes pissinyt sisälle kyläpaikassa. Ensi viikolla ohjelmassa on ainakin junareissu Helsinkiin ja tutustuminen treenihalliin.

Kaikkiin uusiin ilmiöihin Neo on suhtautunut hyvin järkevästi. Parkkihallissa moottoria huudattavat autot olivat sen mielestä hitusen jännittäviä, mutta jännitys unohtui nanosekunnissa, kun kiitin sitä katsekontaktin ottamisesta. Pentu riemastui kehuista niin, että hyvä ettei lentoon lähtenyt.

Uula evakossa
Koirapopulaatiossamme tapahtui vähän muutoksia, kun Pälli-Uula keksi nyt kypsässä 10,5 vuoden iässä, että eroahdistusta pukkaa. Koira, joka ei ole koskaan aiemmin perääni hinkunut alkoi ulvomaan, kun palasin hoitovapaalta töihin. Just. Tämä todellakin on sellainen puuha, mitä pennulle ei opeteta! Ja niin lähti Uula mummolaan. Möliskööt siellä. Tai eihän sen tarvitse, kun on eläkeläismummeli kokoajan läsnä.

Pentutreffit
Tänään Neo tapasi sisaruksiaan, kun kävimme Jayn ja Draaman porukoiden kanssa Viikin pellolla. Olipa mukava reissu! Keli oli tuhnuinen ja kuvat samaten. Mutta meininki näytti jotakuinkin tältä.
IMG_7506

IMG_7515

IMG_7485

IMG_7500

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s