Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Treenimuistiinpanoja 6.3.

Jätä kommentti

Kävimme eilen treenaamassa Maijan kanssa. Tehtiin Neon kanssa kaksi lyhyttä pätkää. Olipa mukavaa ja hyödyllistä saada joku katsomaan meidän puuhasteluita. Sitä kun itse ei näe eikä hoksaa kaikkea. Perusasento oli mm. jo hyvää vauhtia valumassa turhan eteen. Tämän kanssa ollaan jatkossa tosi tarkkana! Tämä on nimittäin mun tyyppivika, kaikki lappalaisetkin ovat olleet hiukan etupainotteisia seuratessaan ja perusasennoissaan. Pessikin seurasi parhaimmillaan (tai pahimmillaan) niin keulimalla, että sain melkein sen häntäkiepistä kiinni ilman, että tarvitsi edes kurkotella. Uula taas kompensoi huonoa paikkaansa kenottamalla sivulla ollessaan hölmösti takakenossa. Vitsit, että Uu osaakin olla pöljän näköinen tuossa kuvassa. Voisi jo sanoa, että sillä on rinta rottingilla 🙂

Neo hakee jo aika mukavasti oikeaa paikkaa, mutta se tulee herkästi liian eteen, koska se haluaa säilyttää kontaktin kasvoihini. Lisäksi se näköjään tällää tassunsa mielellään jalkani päälle. Itse paikka alkaa olla sille jo varsin mieluinen, se hakeutuu siihen aika usein ihan itse jos satun seisoskelemaan jossain paikallani. Eilen se tarjosi kertaalleen perusasentoa myös Maijalle.

Kotona olen pyrkinyt opettamaan Neolle, että kontaktin voi säilyttää, vaikka itse katson suoraan eteenpäin. Ollaan tehty tätä siis peilin edessä, jotta pääsisin palkkaamaan oikeasta hetkestä. Mutta pentupa hoksasi, että voi sen katsekontaktin ottaa peilinkin kautta!

Perusasentotreenin lisäksi teimme eilen vauhtiluoksetuloa ja Neo painottaa tässä kohtaa ehdottomasti sanaa ”vauhti”. Tuon kovempaa ei pieni koira edes pääse. Hyvä hyvä! Pysähtyminen voi sitten joskus tulavaisuudessa olla haastavaa, mutta mietitään sitä sitten. Nyt nautitaan vauhdista ja annetaan pennun pinkoa!

Ruutua tehtiin lelulla. Kahdella ekalla lähetyksellä kävi tsekkaamassa etumerkit ennen kuin tajusi,  missä kaninraatoräsy oli. Sen jälkeen juoksi suoraan ja vikkelästi räsylle. Tämä oli vasta toinen kerta kun tehtiin ruutua, ei siis otettu vielä pidempää matkaa. En ole jaksanut kanniskella merkkejä mukanani, eikä meidän omaan pihaan mahdu mitään ruutuja, kun pihaan on aurattu vain kepeita kulkuväyliä. Kunpa nuo lumet jo sulaisi!

Kaukojen siirrot oli hiukan levottomia. Neo ryhtyy näissä helposti liian täpäkäksi, jolloin jalat ei meinaa pysyä aloillaan. Oikea-aikainen palkkaus on vaikeaa, enkä ole saanut sille vielä täysin selväksi, mikä on tämän tempun oleellisin osa. Olen pyrkinyt tekemään näitä silloin, kun pentu on muutenkin rauhallisessa mielentilassa, jolloin se ehkä keskittyisi paremmin itse asiaan eikä pelkkään toimintaan.

Tänään Neo kävi ekoilla rokotuksilla ja lääkäri oli samaa mieltä kuin minäkin: hieno pentu! Kaikki oli kunnossa ja vaaka näytti painoksi 9 kg.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s