Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Iso poika

Jätä kommentti

Toiset rokotukset on nyt hoidettu.
Neo on iso, se painoi 12,9 kg ja viikonloppuna mittailin sitä Purinalla kunnollisella säkämitalla ja sain lukemiksi n. 44-45 cm. Jännä nähdä, tuleeko siitä lopulta iso aikuinen koira vai onko sillä nyt vain joku kasvuspurtti. Alkaa kohta Arvi jäämään pieneksi. Kapea luikerohan Neppari on edelleen ja isot tassut ja iso pää ovat ihan epäsuhdassa muun kropan kanssa. Takakorkeakin se on tällä hetkellä. Näyttää isonenäiseltä hämähäkiltä. Mutta eiköhän se kohta tasaa kasvuaan ja saa kroppaansa tasapainoisemmaksi.

Olipa vaan ihanaa käydä eläinlääkärin luona terveen koiran kanssa, kun viime vuosina eläinlääkärissä käynnit ovat poikkeuksetta olleet aina huonojen uutisten ja surun päiviä. Myös Neolla oli eilen oikein mukavaa lääkärissä. Siellä kun pääsi korkealle pöydälle, jolta yletti hyvin pussailemaan lääkäriä! Vähänkö hei siistiä! Itse piikkejä se ei noteerannut mitenkään, kun annoin samaan aikaan ruokaa. Ahneus maan perii.

Lääkärikäynnin alussa ohjasin pennun vaa´alle ja palkkasin, kun se pysyi aloillaan. Neohan otti tämän tietenkin vinkkinä siitä, että jotain hommia saattaisi olla tarjolla. Heti punnituksen perään se nimittäin bongasi huoneesta vesikippona toimineen muovikulhon ja kipitti oitis länttäämään tassunsa kulhoon. Onhan joskus kotonakin samantapaisesta hommasta saatu palkkaa.

Lääkärin täytellessä Neon lemmikkipassia, Neo tarjoilikin sitten minulle non-stoppina vaa´alle menoa ja etujalat kipossa -temppua. Ja koska kotona olen naksutellut sen peruuttamaan omalle pedilleen, se ehdotteli myös erilaisia variaatioita vaa´alla seisomisesta: etujalat vaa´an päällä ja takajalat maassa ja toisinpäin. Vitsit, että se on huvittava!

Nämä voivat olla minun kuuluisat viimeiset sanani, mutta minä pidän siitä, että opiskeluvaiheessa koira ajattelee ja pyrkii itse aktiivisesti toimimaan ratkaistakseen ongelmia, eikä vain seiso tumput suorina odottamassa ohjeita. Ja vasta sitten, kun toiminta on vahvaa, käytös laitetaan käskyn alle. Ainakin noiden lappalaisten kanssa tämä tapa on toiminut hyvin, koirat ovat olleet hyvin motivoituneita ja (välillä turhankin) aktiivisia. Saas nähdä, kuinka nyt käy, kun kohderyhmänä on jo tehdasasetuksiltaan hyvin aktiivinen koira. Olenkohan kohta kovinkin syvällä suossa tuon kanssa? No, toistaiseksi hommat sujuu hyvin. Mietitään sitten uusiksi, jos Neps alkaa puuhastelemaan tai sähläämään liikaa. Nythän se ei ole mikään sählääjä vaikka aktiivinen onkin.

Ihan alkuunhan Neo helposti jäi odottamaan jotain vinkkiä toivotusta toiminnasta. Mutta kuten eilen lääkärissä nähtiin, se tarjoaa nyt hyvin hanakasti myös uusissa tilanteissa toimintoja, jotka ovat joskus aiemmin olleet kannattavia. Naksutreenit ovat siis olleet hyödyllisiä, vaikkei niissä tempuissa itsessään mitään järkeä ole ollutkaan. Nyt Neo on selvästi hoksannut, että toiminnan on syytä olla lähtöisin siitä itsestään. Mainiota!

Harvahammas
Hampaat ovat hyvää vauhtia vaihtumassa. Tämän aamun hammastarkissa kaikki yläetuhampaat olivat lähteneet ja tilalle on kasvanut kaksi uutta hammasta (keskelle). Aika harvat on rivit ja tyypillä on vähän kuin majavan talttahampaat 🙂
Sinänsä harmi, että hampaat vahtuu just nyt, kun ollaan menossa Vappu Alatalon motivointikurssille. No, kaipa siellä voi tehdä muutakin kuin revitellä lelujen kanssa. En nyt uskalla paljoa vetoleikkejä harrastaa, kun toiselta tippuu hampaat suusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s