Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Yksinkertainen ratkaisu

Jätä kommentti

Noutoa ollaan tässä työstetty pikkuhiljaa eteenpäin vauhtinoudon ja pitoharjoitusten yhdistelmällä. Pidot sujuu esineen koosta tai materiaalista riippumatta hyvin, vauhtinoutokin on ollut suht ok, mutta kapulan ottaminen on ollut vähän niin ja näin.

Neo jotenkin miettii palauttamisen sijasta enemmän sitä kapulan maasta nostamista. Se on mennyt kapulalle hyvällä laukalla, mutta välillä se on juossut kapulasta ensin yli tai silloin tällöin jopa täräytellyt kapulaan tassut edellä ennen ottamista ja muutenkin se on jotenkin mallaillut kapulaa suuhunsa turhan tarkasti. Pelkkää ottamista ollaankin sitten tehty lyhyellä matkalla ja palkattu pentu nostamisesta suorilta leluun kiinni, mutta tämäkään ei ole toiminut ihan kuten olisin toivonut. Vaikka motivaatio nostamista ja palauttamista kohtaan on ollut suuri, pentu on silti keskittynyt liikaa siihen kapulan ottamis -vaiheeseen.

Kunnes sitten Huotarin Oilin tunnilla lauantaina sain ahaa-elämyksen. Neo on pari kertaa napannut asfaltille vierineen pallon aika ronskisti ja vetänyt siinä hommassa leukansa auki. Ehkäpä sorvatun, matalan kapulan ottamisesta tulee mieleen tämä alaleuan rullaaminen asfalttiin? Ehkä se on senkin kanssa liirannut leukansa kipeästi hiekkaan? Oili ehdottikin harjoittelemista laipallisella kapulalla sorvatun sijaan, jotta maavara on selkeästi suurempi. Jos näin saataisiin noudossa pääajatus taas oikeaan suuntaan, eli kapulan poimimisesta sen nopeaan palauttamiseen.

Ja helkkari. Sehän toimii! Tänään tehtiin muutama nostotreeni ja vauhtinouto ohjatun kapulalla ja pentuhan lasauttaa siihen kiinni kuin sika limppuun. Ei mallaile, juokse yli taikka mieti nostamista erikseen, vaan se haluaa nyt ennenkaikkea hoitaa kapulan nopeasti minun suuntaan!
Oili, jos luet tämän, niin iso KIITOS!

Pari kapulaa sain jo rikki tällä hommalla ja iltapuhteiksi ruuvailin niitä uudelleen kasaan. Mutta kuten Katto Kassinen sanoisi: Se on vain maallista.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s