Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Ensimmäinen koe!

Jätä kommentti

IMG_2951Siihen loppui kolmen vuoden koetauko, kun kävimme eilen Neon kanssa Ojangossa kokeessa! Jee, tästä se alkaa!

Alkuun vähän suunnittelin, että olisin jättänyt ekan koestartin ulkokentille, kun eräs koira tuppaa ottamaan noista halleista kierroksia ja edelliskerralla Ojangossa valmennusrenkaan näyttökokeen turistina ollessaan Neo oli suorastaan raivostuttavan energinen ja levoton. Mutta nyt, kun uudet sm-koesäännöt edellyttävät ykköstulosta alemmistakin luokista, kokeet täyttyvät todella nopeasti, enkä uskaltanut jättää  myöhemmäksi, jos ei sitten saataisikaan koepaikkaa. Eli otettiin niin sanotusti härkää sarvista ja mentiin kaikista paikoista hankalimmaksi osoittautuneeseen Ojankoon. Ajattelin, ettei Neolla ole koskaan ollut tapana ottaa hommia tehdessään häiriötä yhtään mistään, se odottelu ja ei minkään tekeminen on ollut sille paljon hankalampaa. Eli päätin ajatella, että jos se toimii tuolla, se toimii missä tahansa ja kokeilemalla sen vain näkee, en ala keksimään turhaan mitään mutku-niinku-tekosyitä.

Etukäteen mietin koetilanteen aika tarkkaan valmiiksi. Kukaan ei saisi puhua sille sisälle, ettei se vimmaantuisi ja keräisi turhia kierroksia ja väliajat se saisi olla oman häkkinsä rauhassa. Maijan se sai tervehtiä lyhyesti. Tämä tuntuikin toimivan hyvin, eikä Neo lietsonut itseään samanlaiseen pöljämoodiin kuin valmennusrenkaan näyttökokeessa. Se oli hyvinkin asiallinen ja mukava kaveri.

Luojan kiitos, ettemme osuneet ekaan paikallamakuun ryhmään. Siellä kun oli melkoinen meininki, kun yksi kultsu kävi nostelemassa koko rivin ylös ja häipyi sitten ison puudelin kanssa kahtasataa kehästä ulos ja samalla vauhdilla naapurikehään rallaamaan ennen kuin kaksikko saatiin kiinni. Neon ryhmässä pieni villakoira päätti ajan riittävän  jo 10 sekkaa ennen koirien luokse paluuta ja se pinkaisi yks kaks ohjaajansa luokse ottaen mukaansa vieressään maanneen parsonin. Paikoilleen jääneet Neo ja nahkacollie katselivat pöyristyneenä vierestä moista pelleilyä. Neo oli kertakaikkisen tyrmistyneen näköinen, kun eihän tuollaista voi eikä saa tehdä!

Luoksepäästävyys ja paikallamakuu 10 Onneksi tuomari ei kyykistynyt Neo edessä, sitten ois kyllä teinilta lähtenyt lapasesta, sen verran oli jo lambada-muuvssit nähtävissä  kehäänmenotarkastuksessa… Nyt  pysyi sivulla ja yritti pitää kontaktin minuun samalla kun heilutti kohteliaasti tuomarille häntää.
(oikeasti tarvittiin tuplakäsky paikkamakuun ylösnousussa, hyi meitä!)

Seuraamiset 9,5, ihan kohtuullinen, käännökset huonoja ja perusasennoissa kummallisia viiveitä. Tuomarin mukaan ei saa tulla yhtään tuosta tiiviimmäksi. Oli ehkä vähän vaisun oloinen.

Maahanmeno 10, seuraaminen jo asteen parempaa, olisi voinut olla nopeampi maahanmeno. Lopun pa vähän vajaa.

Luoksetulo 10, jäi hyvään ryhtiin, vauhti aika leppoisa, loppu hyvä siihen nähden, että on tässä vähän ollut törmäilyä havaittavissa viimeaikoina. Ja sen korjaamisen myötä bonuksena käden kaivelua! Nyt ei tullut kumpaakaan virhettä. Perusasento oikein hyvä.

Seisominen 10, seuraaminen ihan ok, stoppi hyvä ja napakka, juuri sellainen kuin haluankin! Lopun pa hidas.

Hyppy 9,5, nähtiin juuri ne ongelmat joita siinä on ollutkin: kääntyi jo esteen päällä, mutta onneksi ei kalauttanut tällä kertaa kankkuaan siihen metallikehikkoon, jäi ihan esteen taakse. Siirsi etujalkaa kun menin luokse, pa hidas.

Kokonaisvaikutus 10

196 p. KP, sij. 1/18

Ja tältä se näytti

Vire olisi mun makuun voinut olla korkeammallakin, Neo on ollut treeneissä paljon täpäkämpi ja paikoitellen jopa ronski (minkä takia onkin sitten törmäillyt luoksetuloissa ja hölmöillyt seuraamisissa). Ihan siivo kokonaisuus silti. On se vaan kiltti poika!

Olipa ihana tunne olla Neon kanssa kehässä, kun pystyn luottamaan siihen ihan 100 %. Se on niin kultainen ja kiltti ja yrittää takuulla aina parhaansa! Se selvitti hienosti uuden tilanteen, vaikka naapurikehän tiukan puoleinen käskytys selkeästi hämmensi sitä. Seisomisen paluussakin se oli korvat ihan niskassa lintassa, kun se kuunteli naapurikehän huutamista. Ojanko ei siis tuottanut ongelmia, vaikka olikin kaikista mahdollisista paikoista se hankalin. Eli tästä on hyvä jatkaa! Nyt laitetaan taas liikkeet paloiksi ja lisätään kaasua!

Neon veli Jay teki samassa kokeessa myös hienon ja iloisen ykkösen avoimesta. Onnea sinnekin!

Tätään kävimme Helin perheen kanssa Salmessa retkellä ja Neo pääsi taas rulettamaan Koljan kanssa. Oli tosi kiva reissu! Ihanaa, kun kevät tulee ja pääsee helpommin lähtemään ex-tempore retkillekin! Lapset kun eivät tuolla hangessa vielä kovin pitkälle pötki. Ihan tässä meidän nurkilla on huikeita lenkki- ja retkipaikkoja ja olemme nyt käyneet arki-iltaisinkin koluamassa Neon kanssa Nuuksion metsiä. Kesällä noi paikat vaan paranee entisestään, kun pääsee uimaankin. Sitä odotellessa…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s