Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Sosiaalinen eläin

Jätä kommentti

Neon parhaita puolia on ehdottomasti sen sosiaalisuus ihmisiä ja koiria kohtaan. Ihmisille se on loputtoman ystävällinen, välillä ehkä jo vähän liiankin kanssa. Se tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Saman ikäluokan urokset Neo kohtaa itsevarmasti, muttei ala pönkittämällä pönkittämään egoaan, se haastaa mieluummin leikkiä kuin riitaa. Vanhemmille ja itsevarmoille uroksille se myöntää mukisematta olevansa altavastaaja, muttei ala matelemaan niidenkään edessä.
Narttujen kanssa sillä oli pahimman teinivaiheensa aikana varsinaiset panomiehen elkeet, mutta nyt se onneksi tuntuu jo rauhoittuvan tällä saralla. Kun ikää ja järkeä karttuu, se ei enää kuvittele olevansa jumalan lahja kaikille maailman nartuille.

Neo on sosiaalisesti myös erittäin taitava nuori mies. Mainiointa on ollut huomata, miten hienosti se osaa varioida omaa leikkiään leikkikaverin mukaan. Bokseriystävänsä kanssa se harrastaa reuhapainia ja hullurallia, bortsujen kanssa kytätään ja juostaan kahtasataa, Kolja-lappalaisen kanssa se äityy räksyttämään kilpaa ja Tatun kanssa se leukapainii makuullaan, koska Tatu on vielä niin kovin pieni.

IMG_3283
IMG_3298

IMG_3289

IMG_3279

IMG_3267

Kävin eilen kouluttamassa Asikkalassa porokoirajengiä ja treenien päätteeksi käväisimme kimppalenkillä, jossa mukana 4 urosta ja 6 narttua viidestä eri perheestä. Hyvin tuli näinkin sekalainen porukka juttuun, kun oli hyvin tilaa väistää!

Treenejä katsellessa tuli taas niin ikävä mun turjaaneja, kun pääsi näkemään hienoja lappalaiskoiria hommissa. Varsinkin Martti (kuvassa toinen oikealta) toi vanhat muistot mieleen. Olen jo vuosia kutsunut Marttia Poro-Uulaksi, koska se on aivan kuin porokoiraversio Uulasta. Hyvin itsevarma ja henkisesti vahva uros ja ulkonäkökin täsmää turkin pituutta lukuunottamatta. Ihana ja hieno Martti!

lenkki

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s