Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Vesihommia

Jätä kommentti

Neo pääsi keskiviikkona ensimmäistä kertaa vepe-treeneihin ja hyvin teinikoira osasi siellä hommailla. On se vaan mainio monitoimikoira!

Ohjelmassa oli ensin veneestä hyppäämistä ja rantaan uimista. Tuuli oli navakka ja aallokko sen mukainen. En ole aiemmin edes uittanut Nopposta noin isossa aallokossa. Ja Neohan ei ole koskaan aiemmin edes nähnyt kumivenettä, mutta siellä se killui ennakkoluulottomasti heiluvassa veneessä vieraan ihmisen kanssa minun jäädessä rannalle ottamaan sitä vastaan. Kutsun tullen se ei empinyt hetkeäkään, vaan pomppasi veteen kuin olisi aina hyppinyt veneestä järveen. Eka osio oli siis helppo nakki. Toisella yrittämällä se kyllä mietti sekunnin ennen kuin hyppäsi, eli tätä täytyy treenata myöhemmin helpommassa kelissä.

Toisena tehtävänä oli köyden hakeminen veneestä. Tämä hommahan meni ihan plörinäksi aiemmin kuivan maan treeneissä, kun Neo sai päähänsä, että kyseessä oli muka tokohommat. Nyt tilanne oli niin kaukana tokosta, ettei se edes ehdottanut häiriökontaktitreenejä. Ensin leikimme köydellä, joka sitten ”varastettiin” veneeseen ja soudettiin edemmäs rannasta. Sitten vaan koira perään hakemaan. Ja kas, noviisi Neo otti ja uiskenteli hakemaan köyden kuin vanha tekijä! Kun matkaa pidennettiin, se kysyi kerran minulta lisäohjeita ennen kuin ui perille saakka. Hieno poika!

Koska Neo oli noin mainio ensimmäisissä vepe-treeneissään, mehän siitä innostuneena jatkettiin heti juhannusreissulla treenejä. Ukot soutuveneeseen ja järvelle mars! Tehtiin ensin pari lelun hakua kauempaa järveltä ja hyvin Neo polski menemään! Kun veneessä oli tuttuja, se ui hyvin määrätietoisesti veneelle hakemaan leluaan, vaikka lelu pidettiin piilossa siihen saakka, että koira ehti veneen lähelle.

Ja koska ehdin kotona opettaa Neolle ”vie”-käskyn (se vie keittiöstä olkkarin sohvalla makaavalle isännälle tavaroita), kokeilimme tätä heti tietty vedessäkin. Eli ukot takaisin veneeseen ja koira perään lelun kanssa! Ja perhana, sehän vei lelun ainakin 30 metriin ilman, että edes vilkaisi taakseen!
Seuraavana päivänä uusi vientitreeni. Tämä oli Neolle hiukan hankalampi rasti, koska vene ei lähtenytkään meidän rannasta, kun hyödynsin kalareissulta palamassa olevia tyyppejä. Mutta sain lopulta ohjailtua koiran leluineen veneelle parilla lisäkäskyllä.

On ollut huisin hauskaa tutustua ihan uuteen lajiin, josta minulla ei ole minkään sortin aiempaa kokemusta! Säännöt lukaisin jo läpi ja juhannusreissun kotimatkalla kävin ostamassa halpahallista parinkympin minikumiveneen, jotta voimme sitten mökillä testailla veneen vetämistä ja muita juttuja! Täytynee hankkia myös kelluva köysi ja joku parempi vientiesine.

Oli muuten tosi kiva juhannus-reissu kaiken kaikkiaan! Perinteisellä Kangasniemen juhannuskekkereillä oli paljon ihmisiä, touhua ja koirilla täysi työ, kun piti yrittää pysyä kärryillä, mitä saaressa milloinkin tapahtui. Neolta ei takuulla jäänyt yksikään saunojien uimareissu välistä. Se loikkasi järveen kaveriksi samantien, kun joku edes ajatteli menevänsä uimaan. Viikonloppu meni siis hommaillessa, uidessa ja herkutellessa, jee!

Kun palasimme äskettäin kotiin, koirat kömpivät sängyn alle, eikä niitä ole sen koommin näkynyt.

Neo hakee lelun

Neo hakee lelun

Ja Neo vie lelun

Ja Neo vie lelun

Se vie lelun näin kauas!

Se vie lelun näin kauas!

Heitä nyt ***kele se lelu!

Heitä nyt ***kele se lelu!

Ei ihme, että Tatu putoaa harva se päivä järveen...

Ei ihme, että Tatu putoaa harva se päivä järveen…

IMG_4674

IMG_4655

IMG_4680

Tatukin ois halunnut vesilelun!

Tatukin ois halunnut vesilelun!

Onnea oli matkassa, risu tms. tökkäsi reiän puoli senttiä ohi silmästä.

Onnea oli matkassa, risu tms. tökkäsi reiän puoli senttiä ohi silmästä.

Tuumaustauko

Tuumaustauko

Pottu löysi sopivan kokoisen pedin.

Pottu löysi sopivan kokoisen pedin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s