Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Iso itku pienestä ilosta

Jätä kommentti

IMG_4462

Tatu
29.1.-4.7.2014

Voi pieni Tatu Potakainen, Toppahousu, Vipattaja, Iloisten Koirien Kuningas.
Olen niin pahoillani, kaikki meni ihan väärin. Ei tullut perunasta opaskoiraa, eikä mitään muutakaan.

Tatu onnahteli ensimmäisen kerran jo ihan pienenä, vain muutama viikko siitä kun se tuli meille. Silloin epäpuhdas liike meni liukastumisen piikkiin ja ongelma helpottui nopeasti levolla. Mutta nyt se alkoi ontumaan selvästi voimakkaammin ja tällä kertaa ontuminen ei mennytkään ohi parilla lepopäivällä. Lääkärissä Tatun etupää kuvattiin ja kuvat kertoivat karua kieltään. Molemmissa kyynärissä vakava OCD irtopaloineen päivineen. Vasen kyynärä oli käytännössä aivan romuna, oikeassa oli ”vain” irtopaloja. Lääkärin mukaan on harvinaista, että tämän ikäisellä pennulla on noin voimakkaita muutoksia. Oli selvää, ettei Tatusta olisi ollut työkoiraksi.

Ennuste hoidolle ja siitä toipumiselle oli todella huono. Vaikka olisi käynyt ihme ja iso avoleikkaus olisi onnistunut täydellisesti, lopputuloksesta ei ollut mitään takeita. Varmaa oli vain se, että kyynäriin kehittyisi ennemmin tai myöhemmin nivelrikko, todennäköisesti ennemmin. Etupään nivelrikko on aina hankala juttu ja rajoittaa koiran normaalia elämää. Minusta koiran elämän tulee olla elämisen arvoista, on väärin ylläpitää koiraa pelkän kipulääkkeen voimalla, etenkin kun kyseessä on pieni pentu, jolla pitäisi olla kipujen sijaan koko elämä edessään.

Mikäli lääkäri olisi luvannut Tatulle terveen ja hyvän elämän, olisin leikkauttanut sen ilman muuta. Mutta nyt varmaa oli vain se, ettei ole olemassa taikatemppua, jolla siitä saisi ehjän. Kun tänä aamuna katsoin kipulääkittynäkin selkeästi ontuvaa pentua, eutanasiapäätös oli järjellä ajateltuna ainoa mahdollinen.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s