Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Kesä tuli, kesä meni

Jätä kommentti

IMG_5890

Johan tämä kesä suhahtikin äkkiä ohi, nyt tuntuu jo ihan syksyltä. Kaikenlaista ollaan puuhailtu pitkän kesälomani aikana. Tokon sm-kisoista pyyhällettiin melkein suoraan mökille ja siellä sitten huuhailtiin pari viikkoa ilman tarkempaa päämäärää. Käytiin etsimässä vähän geokätköjä, uitiin päivittäin ja suoritettiin myös perinteeksi muodostunut Patvinsuon retki. Tosi kiva loma!

Parit kuvat mökkireissulta ja Patvinsuolta:

IMG_5958

IMG_5842

IMG_5676

Vesijuoksija

Vesijuoksija

IMG_5249

Poikien juttuja

Poikien juttuja

Kolmas päivä retkellä ja koirallekin alkaa valjeta, mikä on lepotauko.

Kolmas päivä retkellä ja koirallekin alkaa valjeta, mikä on lepotauko.

Paimennusta
Elokuussa pääsimme vihdoinkin lampaille ja Neolla syttyi selvästi lamppu päässä, ”ahaa, tästäkös tässä hommassa onkin kyse?!” Hienosti aloi mallailemaan kaarta ja kyyläsi lampaita kuin paimenpoika konsanaan ❤

IMG_6198

IMG_6204

Agility
Agilitykin aloiteltiin kesätauon jälkeen uudessä ryhmässä, joka vaikuttaa todella hyvältä! Kolmet treenit takana ja nyt just tuntuis vähän siltä, että ehkä me jonain päivänä startataan agilityssäkin. Puutteita on vielä tosi paljon, mutta treenaamallahan ne vähenee.

VEPE
Meidän uusi lemppari kesälaji!
Kesän mittaan kävimme pari kertaa vepetreeneissä ja niiden innoittamana ilmoitin Neon soveltuvuuskokeeseen. Tänään oli sitten kokeen vuoro. Aamulla vähän mietin, että kuinkahan hyvä idea tämä nyt lopunperin olikaan. Olen itse tutustunut lajiin kesäkuussa, en tajua lajista juuri mitään ja koirakin on käynyt treeneissä vasta muutaman kerran. Sääntöjä olen opetellut lähinnä lukemalla sääntökirjaa. Vähän ehkä hirvitti ajatus, että jos me tämän nyt tyrimme, uusintaa saa jännittää sitten aivan tosissaan. Onneksi luotto koiraan on niin vahva, ettei jännitys päässyt niskan päälle. Tiedän, että Noponen yrittää tehdä parhaansa.

Eka liike (veneestä hyppy ja rantaan uiminen) sujui Neolta aivan suvereenisti. Polskista vaan järveen ja suorinta tietä rantaan. 25 pistettä kasassa.

Toinen liike (esineen vienti) on Neon vahva temppu, etenkin kun varmistin asiaa sillä, että olin itse veneessä ottamassa esinettä vastaan. Sehän tuo kuitenkin aina kaikki tavarat minulle. Mutta Neollapa hirttikin ajatus vähän turhan vahvasti minuun kiinni ja se tuijotti venettä ja minua niin tiiviisti, ettei se ottanutkaan esinettä ekalla käskyllä suuhunsa! Oli lähinnä sen näköinen, että ”hittoako siinä huidot sillä patukalla, anna mä keskityn!” Toisella käskyllä homma lähti toimimaan ja loppu sujui ilman huomautettavaa. Tästäkin liikkeestä täydet pisteet.

Kolmantena liikkeenä veneen haku. Tässä koira toimi suoraviivaisesti ja vahvasti kuin juna. Määrätietoisesti veneelle, köysi suuhun ja hyvällä vedolla rantaan. Lopussa lähti vähän viettämään killiin, kun rata oli rakennettu hiukan vinoon suhteessa rantaan ja rantatiehen. Annoin uuden käskyn, jolla korjasi veneen tolppien väliin. Neo kiskoi veneen tapansa mukaan rantahietikolle ja olisi todennäköisesti vetänyt sen autolle saakka, ellei tuomari olisi komentanut minua käskemään koiran irti köydestä, pelkäsi, että veneen pohja hajoaa kiviin. Tästäkin liikkeestä siis täydet pisteet! Tämän jälkeen olikin sitten jo varsin helpottunut olo, hyväksytyn soven alaraja 65 pistettä oli ylittynyt jo kolmen liikkeen jälkeen kymmenellä pisteellä!

Hukkuva on ollut meillä tosi vähällä harjoituksella, kun treeneissä ovat hukkuvat aika vähissä. Seurallamme ei ole pukua, jossa pysyisi vedessä lämpimänä, joten hukkuvaa ollaan päästy tekemään vain pari kertaa. Olikin siis aika mielenkiintoista lähteä kokeessa tekemään tätä temppua suht kylmiltään. Leikitin Neoa hetken hukkuvan patukalla ja sitten Neo näki ukkelin ottavan patukan veneeseen mukaan. Neohan siis hakee omasta mielestään vain ja ainoastaan sitä lelua, ei sitä liiemmin kiinnosta mitä sen lelun toisessa päässä roikkuu. Se tietää saavansa lelun, kunhan ensin hilaa koko laitoksen minulle.
Lähetys oli oikein hieno, Neo lähti rivakasti rannasta, eteni jälleen hyvin määrätietoisesti ukkelille, tokkasi hyvin patukkaan kiinni, mutta kokemattomuuttaan Neo kääntyi ukosta poispäin, jolloin hukkuvan käsi jäi koiran niskaan ja parimetrinen iso mies Neon selkään. Muutaman metrin Neo sinnillä veti ukkoa rantaa kohti, räpiköi vettä etutassuilla ja päästi sitten lopulta irti. Käskytin uudestaan hakemaan, jolloin kääntyi kiltisti takaisin hakemaan ukkoa. Uudestaan sama huono ote ja irrotus parin metrin vedon jälkeen. Onpas tämä nyt vaikeaa! Kolmannella kerralla se itse järkeili, miten päin patukasta kannattaa ottaa kiinni ja sitten lähti ukko kohti rantaa että heilahti! Pahaksi onneksi koira ja ukko olivat sählingin aikana ajautuneet kovasti sivuun maalilinjalta ja siinä kohtaa Neo päätti, että ”hitto soikoon, minä haluan sen lelun ja nyt minä vien tämän ukon tästä vähemmäksi”, joten se kiskoi ukon sitten lähimpään kaislikkoon. Kaislikon reunassa sillä ylettikin jalat jo pohjaan, jolloin se sai otettua kunnolla vauhtia ja retuutti ukkoa vimmalla viimeiset metrit kaislikossa niin, että suhina vaan kävi!

Ohhoh, aikamoista! Mutta kyllä se vaan on kiltti poika, kun sinnikkäästi suoritti tempun loppuun, vaikka selvästi alussa oli tosi vaikeaa! Onneksi se sai lopulta jutun onnistumaan ja lelupalkan itselleen. Annoin siitä hyvästä isot leikit.

Tästä tempusta meni miinusta hutimetreistä ja minun ylimääräisistä käskyistä, joita en hätäpäissäni osannut enää laskea. Lopputulemana 91/100 ja läpäisty sove. Ihan kivasti keltanokilta, jotka ovat käyneet tätä ennen treeneissä n. kuus kertaa.

TOKO
Joo, ollaan me tokoiltukin. Aika vähän kyllä, mutta nyt alkais kohtapuoliin olla avoimen liikkeet jo suunnilleen mallillaan. En vain ole vielä kasannut kokonaisuutta pakettiin. Pitää nyt ensin miettiä se asia omassa päässä valmiiksi ennen kuin lähden sitä toteuttamaan.

Jep jep, näillä mennään kohti syksyä!

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s