Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Äkkilähtö kokeeseen

1 kommentti

hihajoukkueMe, Marika ja Raw, Satu ja Rhonda, Lilu ja Teppo sekä Päivi ja Winski

Alunperin suunnittelin, että Piirinmestaruuskisoissa menisimme jo avoimeen luokkaan. Kunnes sitten ilmopäivä alkoi olla ajankohtainen ja tajusin, että hupsista, meillähän on avoimen luokan kokonaisuus vielä ihan levällään. (=eräällä mustavalkoisella koiralla tuppaa hirttämään ajatus kiinni noutokapulaan ja on tässä ollut sen asian suhteen vähän projektia)
En halua lähteä sähläämään puolivalmiin koiran kanssa koetilanteeseen ja niinpä ilmoitin joukkueen kasaajalle, ettemme ole käytettävissä.

Tällä päätöksellä vesitin sitten koko Hiiden Haukkujen joukkueen, joka jäi ilman yhtä alemman luokan koiraa. Niinpä lupasin sitten lähteä vielä kertaalleen alokkaaseen, vaikka luokan piti meidän osalta olla jo nähty. Päätin ajatella kokeen ilmaisena koetreeninä ja asetin tavoitteeksi hyvän fiiliksen, pisteistä viis.

Paikallamakuu oli sijoitettu kehään niin, että koirilla oli suora näköyhteys naapurikehän evl:n koiriin. Neo ei alkanut katselemaan naapurikehän tosi-tv:tä, vaan otti tilanteen ilmeisesti häiriötreeninä, sen verran tiukasti se oli katsomatta naapurikehään ja tuijotti herkeämättä minua. Tällä kertaa myös liikkeen loppu oli hyvä: nousi nopeasti hyvään ryhtiin!
luoksepäästävyys ja paikallaolo 10

Tässä välissä odoteltiin aika pitkään omaa vuoroa, pidin Neon häkissä edeltävään koiraan saakka ja nostatin sitten reippaasti kierroksia kehän laitamilla. Siitä sitten suorilta kehään. Seuraaminen oli oikein reipasta, mutta käännökset vasempaan jälleen huonoja ja välillä seuraaminen oli aivan liian tiivistä. Irtiseuraaminen oli selkeästi parempaa kuin se hihnahomma.
seuraamiset 9 ja 9,5

Maahanmenoa ennen pomppuutin koiraa edessäni samalla kun pakitin itse seuraavan liikkeen lähtöpaikkaan. Olen tällaisesta pomppimisesta tehnyt usein seiso-stoppeja, joten Neo taisi hiukan sekaantua ajatuksissaan. Se ei nimittäin pudonnutkaan nopeasti maahan, vaan pysähtyi ensin, mietti puoli hetkeä ennen kuin totesi kuulleensa sittenkin ihan oikein ”maahan”-käskyn. Loppu ihan ok. Pistemenetys ilmeisesti hitaudesta ja olihan se hiukan vinossakin.
maahanmeno 8,5

Luoksetulossa Neo teki peräti kaksi ei-toivottua juttua: pomppasi lopun (ei sentään osunut minuun) ja siihen päälle vielä kiepin mun takana. Voi miten tuhmaa yhdistää molemmat virheet yhteen suoritukseen! Alkuasento mukavan rento ja ryhdikäs, vauhti ok ja loppuasento kaiken sen pölvästelyn jälkeen myös ok.
luoksetulo 10

Seisominen oikein hyvä. Mutta miksi minusta tuntuu, että tämä on vaikea liike, kun Neo kuitenkin osaa tämän näköjään ihan hyvin? Stoppi täpäkkä molempien etujalkojen yhtäaikainen tömäytys, eli juuri sellainen kun haluankin. Myös loppu ok.
seisominen 10

Hyppy myöskin hyvä, en keksi mitään nillitettävää. Tai keksin, se näytti ehkä vähän kyylältä siellä esteen takana.
hyppy 10

Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 190,5 p. ALO1, KP ja TK1, sij. 1/15
Ja mikä parasta, fiilis säilyi hyvänä kokeen läpi sekä minulla että koiralla! Hiukan jouduin kaivelemaan riemastusta esiin vikan liikkeen jälkeen, mutta muuten Neo vastasi kivasti kehuihin ja oli silminnähden innoissaan. Jei!

Muillakin joukkueen jäsenillä sujui hommat suunnitelmien mukaan ja näin sitä napattiin piirinmestaruus joukkuekultaa!

Advertisement

One thought on “Äkkilähtö kokeeseen

  1. Upea suoritus ja vielä noin ”kylmiltään”! Valtavat onnittelut sekä omasta hienosta suorituksesta että PM-kullasta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s