Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Kevättä kohti!

Jätä kommentti

Tässä kuvia parin viikon takaa ja viime viikonlopulta. Lysti on alkanut kasvattamaan jalkoja ja se tykkää myös käyttää niitä. Aika kovaa se jo pääsee kaahaillessaan hepulirinkiä. Siitä on tulossa hyvä kirittäjä Neolle kunhan saa vielä vähän lisää mittaa.

10 vko

10 vko

IMG_6898

Kukkulan kuninkaat

Kukkulan kuninkaat

IMG_6956 IMG_6961

Lysti 11 vko

Lysti 11 vko

IMG_6979 IMG_6990 IMG_6998 IMG_7003 IMG_7015 IMG_7044 IMG_7089 IMG_7095

Tokoa, voi voi…
Olen tässä yrittänyt metsästää meille koepaikkaa voittajaan. Aika huonolla menestyksellä. Yhteen kokeeseen päästiin sentään varasijalle, mutta muihin on ollut tarjolla ainostaaan ei-oota. Saapa nähdä, ehditäänkö kisaamaan ja saamaan ykkönen ennen sm-kisailmon umpeutumista.

Koepaikkaa odotellessa ollaan treenailtu pieniä osasia sieltä täältä. Painopiste on ollut kaukojen tekniikassa (s-i tuottaa työtä), perusasennon tarkkuudessa (kapulan kanssa ja ilman) ja seuraamisen käännöksissä. Lenkeillä tehdään sitten usein stoppeja, jos satutaan sellaiseen paikkaan, missä on sopiva pohja. Luoksetulon stopit ovatkin nyt edistyneet aika kivasti. Liikkeestä istuminen sen sijaan kaipaa vielä työstöä, Neo on siinä helposti vähän tahmea odottaessaan palkkaa. Lisäksi se haluaisi jättää vasemman etutassun huomattavan paljon oikeaa edemmäs, jolloin se jää rumaan roikkuvaan istuma-asentoon. Kaipa se olettaa saavansa palkan nopeammin, jos on jo valmiiksi pikajuoksukisojen lähtöasennossa… Apujen kanssa jää hyvin ja ryhdikkääseen asentoon, mutta ilman apuja ei ole vielä yhtään sen näköinen kuin pitäisi.

Viime viikolla tein ruutua ja eka yritys oli kokolailla loistava. Tehtiin ekaksi kokonainen liike: rivakka, suora ja määrätietoinen eteneminen ruutuun, hyvä stoppi ja täsmällisesti maahan. Loppukin meni ihan mainiosti. Mutta sitten, hohhoijaa… tein kokonaisen ruudun perään pelkkää paikan hakemista lähempää ja sehän meni ihan hölmöilyksi. Tyyppi tarjosi ensin kulmamerkille menoa ja pakitteli sitten ympäriinsä ruutunauhat kinttuihin kääriytyneenä. Alkoi mennä niin villiksi se touhu, että piti laittaa koira hetkeksi jäähylle. Pienen tauon jälkeen näytin oikeaa paikkaa ja uusi yritys, mutta edelleen saatiin esiin ihan ihme toikkatointia. Neo kääntyi jo ruudun etureunalla ympäri ja pakitti sitten perille oikeaan paikkaan. Tää on nyt jo toinen kerta, kun se ehdottaa, että voisi mennä ruutuun takapuoli edellä. Ja just kun mä luulin, että se hahmottaisi jo aika hyvin oikean paikan ja tietäisi, mistä ylipäätään on kyse. Otettiin sitten targetti mukaan, että saatiin edes jokunen onnistuminen. Seuraavana päivänä hallilla ajatus pysyi taas paremmin koossa, eikä pakittamishölmöilyä ilmennyt. Jos tuota yhden illan hörhöilyä ei olisi ollut, saattaisin jo väittää sen osaavan ruudun.

Tunnaria ollaan saatu kivasti eteenpäin. Teen edelleen paljon erikseen tunnarin paloja: etsimistä niin, että kapuloita on tosi paljon ja etäisyys kapuloille suht lyhyt. Näissä Neo on ollut tosi tarkka ja hyvä. Väärien nostelu on jäänyt kokemuksen myötä vähemmäksi, kuten toivoinkin. En alkuun uskaltanut väärien nostamiseen puuttua lainkaan, koska Neo ei vielä tiennyt, mitä siltä odotan. Nyt se selvästikin jo tietää ja sen myötä se ei enää maistele vääriä tikkuja kuin ihan satunnaisesti. Tarkkuuden vastapainoksi teen usein pitkältä matkalta yhden kapulan etsimistä, jotta saisin palautukseen lisää voimaa. Lyhyellä matkalla paluuvauhti on väistämättä hitaampi kuin toivoisin. Ollaan muutama kerta päästy tekemään kokonaista tunnaria liikkurin kanssa ja aika kivasti palaset ovat yhdistyneet koiran päässä. Viimeksi tosin tein vähän tyhmästi heti ruudun jälkeen samaan suuntaan tunnaria, jolloin Neo meni vähän turhan kovaa kapuloille. Töräytti rumasti kapuloiden sekaan, mutta siirtyi sitten onneksi oikeaan mielentilaan ja keskittyi etsimiseen. Nyt vaan rutiinia hakemaan kokonaiseen liikkeeseen!

Eli kaiken kaikkiaan: ei tässä treenattava lopu, sitä kyllä riittää.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s