Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Oho!

Jätä kommentti

WP_20150606_17_29_05_Pro

Johan oli viikonloppu!
Lauantain SM-joukkuekisaan oli ”arvottu” lähtöjärjestys ohjaajien sukunimien mukaan, joten me starttasimme jättimäisen avoimenluokan viimeisten joukossa suoritusvuorolla 104. Mutta koska kaikkien osallistujien (juoksu)tarkastus tehtiin päivän aluksi, jouduimme lähtemään Tampereelle hyvissä ajoin ja odottelemaan sitten koko pitkä päivä omaa suoritusvuoroamme. Päivä sujui onneksi mukavasti tuttujen suorituksia seuraillessa. Harmillisesti jäi vain moni näkemättä, kun kehiä ja nähtävää oli niin paljon.

Neo ei tuntunut pitkästä odottelusta paljoa piittaavan. Se oli kehään valmistautuessamme varsin riemukkaalla tuulella, pomppi kenguruna ja sättäsi kaikenlaista. Muistuttelin vain lyhyesti parit vasemmalle käännökset ja stopit juuri ennen omaa vuoroa.
Suoritus oli kaikenkaikkiaan hyvin samanlainen kuin puoli vuotta sitten edellisessä kokeessa. Nyt vain pisteistä karsittiin (ihan aiheellisesti) ne ylimääräiset löysät pois. Mielentila säilyi meillä kummallakin hyvänä mun jännityksestä huolimatta. Kisajännittäminen oli tällä kertaa jollain tapaa sellaista hyvää jännitystä eikä lamauttavaa ja ikävää jännitystä, tuntui tosi hienolta mennä kehään yhdessä Neon kanssa. Uskallan jo luottaa siihen, että se pyrkii tekemään parhaansa ja hoitaa kyllä oman tonttinsa.

1. kehä
liikkeestä maahanmeno 9,5
Seuraaminen oli hyvää, Neo ei painannut ja näin silmäkulmasta, että sukelsi tavallistakin säpäkämmin alas. Pistemenetys ilmeisesti mun tiedostamattomasta olkapään nykäyksestä istumaannousussa. Nämä tyhmät nykimiset pitäisi kyllä saada kuriin! On vain kovin vaikeaa, kun en itsekään tiedosta niitä.

seuraaminen 9,5
Oikein kivalta tuntui tämä, rento ja hyvä fiilis pysyi yllä koko seuruun ajan. Neo ei tunkenut liian lähelle ja käännöksetkin oli melkein sitä mitä pitääkin (vähän saisi kyllä olla niissä tehokkaampi). Juoksussa vähän keuli ja pompahteli, mutta silleen ihan vähän ja aika nätisti verrattuna niihin älyttömiin marakatti-loikkiin, joita se saattaa joskus näyttää.

2. kehä
luoksetulo 9
Stoppi ei ollut niin hyvä kuin voisi olla, loppu oli oikein hyvä.

hyppy 10
Ei valittamista. Ei ihme kyllä kolistellut estettä paluussa, vaikka jäi istumaan aivan nenä kiinni esteeseen ja pomppasi siitä sitten ilman vauhtia.

3. kehä
kaukot 9
Nopeat siirrot ilman väliaskeleita, mutta toinen istuminen jäi turhan matalaksi.

liikkeestä seisominen 9
Minusta onnistui hyvin. Tuomari ilmeisesti olisi parantanut vielä jotain. Tai ehkä mä nyin vahingossa itse tässäkin liikkeessä.

4. kehä
Tässä välissä saatiinkin sitten istuskella ja odotella hyvän aikaa, ennen kuin päästiin kehään. Parahiksi alkoi satamaan vettäkin, mutten uskaltanut lähteä hakemaan vedenpitävää kampetta, kun en yhtään tiennyt, milloin on meidän vuoro. Onneksi me ei olla sokerista.

nouto 10
Tämä onnistui hyvin! Koira oli ponteva ja skarppi, ei kytännyt ja haki kapulan ilman rilluttelua nopeasti ja määrätietoisesti. Oikein hyvä palautus hyvässä ryhdissä. Tykkäsin!

Paikallaolo 10
Ei ihmeitä, putosi hyvin alas ja nousi säpäkästi ylös hyvään ryhtiin. Ilmeisesti itse makuukin oli sujunut hyvin. Mua kieltämättä vähän kylmäsi, kun välistä oli jäänyt yksi koira pois ja meidän viereen tulikin järkälemäinen rotikkauros, joka ennen kehiä katsoi Neon sähläämistä vähän pahalla silmällä. Onneksi tuo rotikka oli hienosti ohjaajallaan hanskassa ja keskittyi omiin pisneksiinsä täydellisesti. En vaan mahda sille mitään, että mua vähän pelottaa nuo paikallaolot sen yhden onnettoman tapauksen jälkeen.

kokonaisvaikutus 9/9/10/10= 9,5

Lopputulemana AVO1, 189,5 p. KP ja sij. 1/100
Neo ❤

Joukkueemme kaikki koirat tekivät ykköstulokset (ainoastaan voittajajoukkue ylsi samaan!), joten päivä oli kaikilla varsin onnistunut. Hiiden Haukkujen joukkueen sijoitus 7/58.

p.s . vähän harmittaa, etten nakittanut ketään kuvaamaan meidän suoritusta. Olisi ollut kiva nähdä tämä itsekin. Mutta ehkä mä katson uudestaan edellisen kokeen videon. Kaipa se samalta näyttäisi, kun kerran tuntuikin ihan samalta 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s