Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Loppu ykkösputkelle

Jätä kommentti

Arvelinkin, ettei meidän ykköstulosputki voi millään kestää loputtomiin ja tänään oli se päivä kun homma lopulta kosahti.

Lahti, Vau:n halli, tuomarina Anne Nokelainen. Liikkeet kahdessa osassa.

Paikallaistuminen ja makuu 9 ja 7
Oli kuulemma liikauttanut hiukan toista jalkaa istumisessa. Piilo oli vinossa, liekö sen takia parannellut asentoaan? Tätä täytyy harjoitella!
Neo tarvitsi yllättäen kaksi käskyä maahanmenoon, jonka jälkeen putosi tosi hienosti alas. Erikoinen virhe, jähmeyttä on tässä välillä näkynyt, muttei tällaista totaalista käskyn ohittamista vielä kertaakaan. Bonuksena luoksetulossa teki loppuun tosi tuhman ja ison loikan ja törmäsi. Tuomari seisoi vielä ihan meidän vieressä, niin eipä paljoa auttanut teeskennellä, että eihän se juuri yhtään osunut. Asenne kyllä oikein kiva, mutta ei saisi silti törmäillä.

1. pätkä:
Kiertonoutohässäkkä 0
Neo oli aika vinhalla tuulella ennen kehää. Lähdössä se oli kuitenkin ihan asiallisen oloinen ja lähtikin tosi hienosti kiertämään ja stoppasi suht siivosti istumaan. Meille oli arvottu oikea umpieste ja Neo lähti kapulalle sellaista kyytiä, ettei se saanutkaan kopattua kapulaa suuhunsa vauhdista ja niinpä se jäi kompuroimaan ja toikkaroimaan kapulan kanssa ja tuli sitten ohi hypystä. Mulla ei ollut aavistustakaan, miten korjata, joten käskin sen takaisin hyppäämään. Kilttinä poikana se lähti takaisin hypylle, pomppasi sen väärinpäin ja lähti sen jälkeen tsekkailemaan vähän paikkoja, vaikka mä yritin kutsua sen takaisin luokse (selvällä luoksetulokäskyllä olis varmaan totellutkin, mutta epämääräinen ”tuo” oli sen mielestä ihan tyhjänpäiväinen komento, jota ei tarvitse noudattaa). Kävi sitten joutessaan hyppäämässä sen toisenkin hypyn ja palautti sen jälkeen kapulan silminnähden tyytyväisenä itseensä.

No niin, onpa nyt nähty tällainenkin tapa nollata kiertonouto!

Tunnari 8
Neon oli vähän vaikea keskittyä ajattelemiseen heti hauskan juoksuliikkeen jälkeen. Hääräsi pitkään kapuloilla ennen kuin valkkasi oman. Ei sentään nostellut eikä lennättänyt kapuloita.

Kaukot 8
Alkoi oikein hyvin, sitten m-s levähti ihan kunnolla etupainoiseksi, josta ei saanut enää istuttua kunnolla ja niinpä nykäisi takajalat alleen.

Seuraaminen 7,5
Painoi hitaassa tosi rumasti, juoksuosuus Neoksi oikein kiva, ei loikkinut, eikä ängennyt liian lähelle. Käännökset sellaista Neon takuutasoa, ei nyt huonoja, muttei ihan hirmuisen hyviäkään. Pakituksessa kankku seilasi. Olipa muuten vaikea hahmottaa pakituksessa sen käännöksen suunta. Piti ihan kaksi kertaa miettiä, että kumpaan suuntaan pitikään kääntyä.

2 pätkä:
Ohjattu 9
Neo katsoi liikkuria, muttei silti vissiin pistänyt merkille, mihin se liikkuri kapulat vei. Hieno merkki, mutta kaarratti hakukäskyllä tosi pitkälle vinoon ja kävi sitten kiertämässä luoksetulon merkin, kun sellainen nyt kerran sattui siellä reunassa olemaan. Ai jai, mun moka, ei olla nimittäin juurikaan tehty häiriötreeniä ohjatussa. Mutta kohta tehdään!

Zeta 6,5
S-I-M. Seisominen vetelä, vasta istu-käskyllä löytyi kunnollinen seisominen, harmi, että ihan väärässä kohdassa. Mä vielä luulin sen istuvan, kun se nykäisi niin voimakkaasti käskyn kohdalla, mutta sepä olikin nykäissyt itsensä seisomaan eikä istumaan, kuten olisi pitänyt. Tuhma! Maahanmeno ja seuraaminen ihan ok.

Luoksetulo 7
Olipa huono. Stopit vielä ihan siedettäviä, mutta todella ronski törmäys lopussa. Sellainen polvilumpiot paskaksi ohjaajalta -versio.

Ruutu 10
Rinkula oli sijoitettu hankalan oloisesti ihan kehätarvikepöydän ja sisäänmenon viereen ja mietin etukäteen, että nyt ei kyllä tule osumaan kerralla rinkiin. Suoraan katsomis -treeni on kuitenkin tuottanut tulosta ja sain merkattua ennen liikkeen alkua koiralle oikean suunnan. Lähti hyvin, muttei läheskään niin kovaa kuin ulkona. Pysäyttäminen oli siis tällä kertaa helppoa. Ruutu myös oikein hyvä, samoin loppu.

Tuloksena EVL2, 225 p. sij. 1.
Meidän suoritus oli tänään kaiken kaikkiaan huolimaton ja epätäsmällinen. Persiilleen menneen kiertonoudon lisäksi oli paljon muutakin typeryyttä sekä koiralla että minulla. Minä en mm. muistanut kertoa luoksetulossa enkä ruudussa, miten koira pysähtyy. Onneksi tuomari antoi nämä minulle anteeksi. Menivät kai äskettäisen sääntömuutoksen piikkiin, mutta jatkossa täytyy opetella kertomaan nämä itse vaikkei liikkuri niitä kysyisikään.
Neo oli oikein iloinen ja reipas, mutta se oli nyt jo vähän turhankin huoleton ja huiski monessa kohtaa hessuhopona vähän sinne päin. Sillä on alkanut nyt kisavire nousemaan ja lieveilmiöinä ilmenee sitten kaikenlaista sählinkiä, törmäilyä sun muuta törttöilyä.

Kokeen parhaat (ja pahimmat hetket) löytyvät tältä videolta.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s