Neo, Raito ja Monni

Koirapoikien elämää ja tekoja

Pentu tuli taloon

1 kommentti

Minulla on kytenyt takaraivossa ajatus toisesta koirasta siitä lähtien, kun Uula kuoli vähän yllättäen kesällä 2013. Yksi koira vain on liian vähän ja kun Neokin on tuollainen erittäin sosiaalinen tyyppi, tuntui tosi ikävältä sen jäädessä ainoaksi koiraksi. Tatu ja Lysti -opaspennut tulivat meille ensisijaisesti täyttämään avointa koiran virkaa, kun Neo oli silloin vielä niin nuori, etten viitsinyt hankkia toista omaa koiraa.

Lystin tehdessä lähtöä opiskelemaan ryhdyin etsiskelemään meille pentua. Toista bc:tä ei tän hetkiseen tilanteeseen ole mahdollista ottaa, vaikka olenkin ollut rotuun ja erityisesti Neoon hyvin tyytyväinen. Minulla ei vain kerta kaikkiaa ole resursseja viedä kahta työlästä koiraa eteenpäin. Lähdinkin sitten etsimään toista koiraa siitä ”omimmasta” rodusta, eli suomenlapinkoirista.

Muutamaa tulevaa pentuetta sihtailin jo sillä silmällä, mutta sitten eteeni osui sattumalta pentu, josta piti ottaa vähän tarkemmin selvää. Pentueen vanhemmat kuulostivat oikein mainioilta, ja erityisesti minua sykähdyttivät sen emän ominaisuudet. Pentukin vaikutti puheluiden perusteella niin hyvältä tyypiltä, että päätin lähteä katsomaan ihan paikan päälle, mikä se on pentujaan.

Siellä se pennun pampula sitten istui keskellä tuvan lattiaa ja heilutti meille häntäänsä. Kun se sai päätettyä, ketä meistä se halusi pussata ensin, se juoksi päätä pahkaa syliin ja sen jälkeen pussaamisesta ei tullut loppua. Se ei ollut koskaan aiemmin tavannut pientä lasta, mutta niin se vain kipusi aivan suorilta tyttären syliin vispaamaan.

Parasta tässä pennussa oli sen asenne ihmisiä kohtaan, se on äärimmäisen avoin ja sosiaalinen pentu, kontaktihakuisuuttakin löytyy mukavasti ihan tehdasasetuksena. Se rentoutui täysin vieraan ihmisen syliin ja kun vein sitä vieraaseen ympäristöön, se tutki paikkoja rennosti ja hyvällä meiningillä. Muutenkin se vaikutti niin reippaalta ja pontevalta pennulta, että nappasimme sen kainaloomme ja toimme kotiin.

Nyt se on ollut meillä muutaman päivän ja kylläpä onkin mainio pentu! Se on hyvin iloinen, ennakkoluuloton ja reipas. Tervetuloa taloon Raito!

IMG_0227 IMG_0255 IMG_0257 IMG_0266 IMG_0267 IMG_0284 IMG_0313

One thought on “Pentu tuli taloon

  1. Voi luoja miten suloinen karvapallero! Valtavasti onnea uudesta perheenjäsenestä! Kyllä nuo lappalaiset ovat vain aina niin sykähdyttäviä. ❤ Jos tarvitsette pennulle totuttelua vielä pienempiin lapsiin, niin me voidaan "uhrautua" ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s